dilluns, 4 de novembre del 2013

Immersió a la Caleta Blava (Palamós)

Abans d'arribar al Port Marina de Palamós (si venim des del nord) trobarem una desviació a ma esquerra on hi ha un camí de terra que ens porta cap a la platjeta que hi ha just a tocar de l'escullera del port. Aparcarem el cotxe en aquest indret, abans d'una barrera de fusta, on ens equiparem i caminarem fins a l'aigua. Cal tenir en compte que durant l'estiu l'ajuntament de Palamós habilita unes passarel·les i una entrada per als submarinistes al fons de la cala a l'esquerra, per evitar que els bussejadors creuin directament la platja. El motiu són les queixes dels banyistes pel pas constant de submarinistes. Des de fa molts anys aquesta cala és un dels punts habituals a la costa catalana per realitzar cursos de busseig. L'afluència durant l'estiu pot ser, per tant, força important. D'octubre a juny, i durant l'estiu a les tardes, la majoria de bussejadors entren a l'aigua directament. 

Itinerari 

Si entrem directament per la platja, un cop haguem deixat a ma esquerra els esculls de'n Roca podem optar per recorreguts diversos. El més fàcil es resseguir els grans blocs de l'escullera deixant les pedres a ma dreta a l'anada. Per tornar simplement haurem de desfer el camí, ara amb les roques de l'escullera a ma esquerra. Si hi ha poca visibilitat o no domineu l'orientació submarina aquesta és la millor opció.

En el cas que volguéssiu dirigir-vos en direcció a mar obert, podeu seguir el rumb de 120º/150º (SE) que us portarà per sobre de camps de posidònia fins a grans lloses que hi ha mar endins. Els primers grans blocs de roca mare els trobareu a partir d'uns 100 o 150 metres de la boca d'entrada de la caleta. Quan arribeu a mitja ampolla podeu tornar pel mateix camí o modificar la tornada obrint-vos una mica cap a l'oest. Al final sempre acabareu topant amb les roques de l'escullera. Si les deixeu a ma esquerra us portaran de tornada fins a l'entrada de la cala.

Aquesta immersió és recomanable durant tot l'any i pot ser una bona alternativa quan bufa tramuntana o vent del sud. Només desaconsellem aquest punt de busseig en cas de vent de llevant.


Dibuix extret del llibre "Les 200 Millors Immersions de la Costa Brava" d'Andreu Llamas. Editorial Geoplaneta

Detall de la immersió

Detall de la zona

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada